Badla

Gizemin en uç noktasındayız. Buradan çıkmak için çok çabalamamız gerek.

Filmin Konusu: Genç bir girişimci olan Naina Sethi, bir gün kendisini sevgilisinin cesedi ile birlikte bir otel odasında kilitli bulur. Yaşananlara anlam veremeyen Naina, sevgilisinin ölümünden sorumlu tutulur. Genç kadın, kendisini savunması için prestijli bir avukat olan Badal Gupta'yı tutar. 40 yıllık mesleki hayatı boyunca bir dava bile kaybetmeyen Badal Gupta, Naina ile beraber olayın yaşandığı günü tüm ayrıntıları ile tartışmaya başlar. Avukat, bir süre sonra Naina'nın anlattıklarında çok fazla boşluk olduğunu fark eder. (Kaynak: beyazperde.com)

Filmin Afişi
Badla, hikayesi iyi kurulmuş güzel bir gizem filmi. Gizem filmi seven herkes bu filmden keyif alır, illa Hint filmi sevmesine de gerek yok. 

Şimdi efendim zaten filmin başrollerinden biri üstadımız Amitabh Bachchan olunca oyunculuğun çıtası arşa çıkmış oluyor. Büyük usta bu filmde döktürüyor. Bu muhteşem oyunculuğa bir de o karizmatik ses tonu da eklenince sanki filmde değil de evinizin salonunda konuşuyor.

Amitabh Bachchan'a eşlik eden kişi ise son yılların gözde genç oyuncularından Taapse Pannu. Ben çok fazla filmini izlemedim kendisinin ancak bu filmde kendinden nefret ettirecek kadar iyi oynamış. Bunu şaka olsun diye söylemiyorum. Kadın rolünün hakkını öyle iyi vermiş ki zaten o karakterden nefret etmeniz gerekiyor. Daha önce izlediğim filmlerde bu kadının oyunculuk anlamında böylesine devleştiğini hatırlamıyorum. Bu anlamda bence dönüm noktası olabilecek bir film olmuş.

Tüm gizem filmleri gibi pür dikkat izlemeniz gereken bir film, Badla. Durdurmadan mutfağa gidip bir su alayım derseniz, geçmiş olsun. Olayın örgüsünden koptunuz. Çünkü tüm olay diyaloglarda yaşanıyor. Gizemin perdesi o diyaloglarla aralanıyor. Tabii ki de mutfağa gidip bir su için ama durdurun filmi, öyle çok daha fazla rahat edersiniz :)

Filmde şarkı yok. Böyle olayı kavratan yavaş bir şarkı da yok. Aslında Hint yapımı gizem filmlerinde olur bu tip şarkılar ancak bu filmde gerek duyulmamış. Bana sorarsanız böyle daha iyi olmuş. Bütünlüğü bozmamış. 

Bir olayın çözülmesi için kafa patlatacak enerjiniz varsa tam sizlik bir film Badla. Yukarıda da yazdığım gibi oyunculuklar zaten sıkı örülmüş senaryoyu epey zenginleştirmiş. Şimdiden keyifli seyirler :) 

Yorumlar