Khosla Ka Ghosla!

Filmin Afişi
Filmin Konusu: Kamal Kishore Khosla ailesi ile birlikte Yeni Delhi’de yaşayan orta sınıf bir adamdır. Khosla’nın sasit zevkleri ve sıradan bir yaşantısı vardır. Çocuklarının büyümesi ile birlikte yaşadıkları ev artık onlara küçük gelmeye başlar. Khosla, karısı, oğulları ve kızı ile birlikte kendilerine uygun bir ev yapabilecekleri bir arsa bakmaya başlar. Aile sonunda kendilerine uygun arsayı bulduklarında vakit geçmeden emlak satıcısı ile anlaşıp arsayı satın alırlar. Fakat bu durum onların zorlu bir mücadelenin içine düşmelerine neden olur. Ev satıcısı Khosla ve ailesinin satın aldığı arsayı onlardan başka birine daha satmıştır. Üstelik arsayı alan adam maddi olarak oldukça güçlüdür ve arsayı vermeyi kabul etmez. Yaşadıkları sorunu çözmek için her yolu deneyen Khosla ve ailesi arsayı geri alabilmek için sahtekarlığa başvurmak zorunda kalır. (Kaynak: beyazperde.com) 

Filmin konusu pek açık. Klasik bir Hint filmi. Mağdur olan bireyler, Hint yasaları çerçevesinde bu mağduriyetlerini çözemiyorlar. Çünkü karşılarındaki kişi pek güçlüdür. Bu mağduriyeti ancak biraz beyaz düzenbazlık yapabilen bir ekip düzeltebilir. 

Şimdi filme dair bir eleştirim şudur. Filmde hukuk yok. Yani toplumsal sorunları hukuk değil kişiler çözüyor. Al başa belayı. Bu mudur haksızlıklara karşı mücadele etme biçimi? Olmamalıdır. 

Ancak Hint toplumunda güzel ilerilikler var. Nedir bunlar? İşte filmin bütününe sirayet eden ekip meselesi. Kahramanımızın kız arkadaşı hatta onun babası dahil ekibin bir parçası. Her şeylerini ortaya koyup birlikte yapıyorlar. En ince ayrıntıyı beraber planlıyorlar, büyük dolandırıcıyı taklaya getirmeye başladıklarında beraber mutlu oluyorlar. 

Filmden Bir Sahne

2006 yılında çıkan bu film içinde Hint milletinin o zamanki derin bir sorunu olan beyin göçünü de işliyor. Kahramanımız iyi bir bilgisayar mühendisi olarak ABD'ye gitmek için can atıyor. Ailesi yahut kız arkadaşı filmin başlarında bu kararı alan pek bilgili mühendisimizi kararından vazgeçiremiyor. Ancak ve ancak bir musibet (ailesinin dolandırılması) kahramanımızı böylesine yanlış bir karardan vazgeçirip büyük ve güzel ülkesi Hindistan'da kalmaya ikna ediyor. Bu sorunun işlenmesi de filme dair iyi vurgulardan.

Bir diğer eleştiri ise filmin mesajından daha çok teknik bir meseleye dair. Film bir tatlı ve tebessüm ettiren bir film olarak sayılabilir. Bazı yerlerdeki güldürü anlayışı çok zorlama olmuş. Gülün be gülün dercesine zorlamış film.

Boman Irani, Anupam Kher gibi ustalar da filmi omuzlamış sırtlamış. Özellikle kahramanın oyunculuğu biraz yapay kalmış. Diğer yan roller iyiydi.

Sıcak ve tebessüm ettiren bir film. İyi vakit geçirmek için izlenebilir.

Yorumlar