Ra. One

Biraz aksiyon biraz gerilim biraz aile sıcaklığı ve biraz da Terminator Shah Rukh Khan. İşte filmimiz Ra. One. Klasik bir bilim - kurgu ancak Shah Rukh Khan'lısı da diyebiliriz.

Filmin Afişi

Filmin Konusu:
Shekhar, bir bilişim firmasında çalışan yazılımcıdır. Oldukça nazik biraz da sakar olan bu adamın Hint tarihinden alıntı yaptığı sözler meşhurdur. Bu tavırları ve biraz da sakar olması sebebiyle oğlu tarafından pek "cool" görünmeyen birisidir. Oğlu Prateek ise en az babası kadar teknoloji düşkünüdür. Aynı zamanda oyunlarda kötü adamların kazanmasını isteyen bir çocuktur (azıcık psikopat yani ama özünde iyi çocuk). Babası Shekhar, tasarladıkları ve yepyeni bir teknoloji kullandıkları bu oyunda oğlunun isteğini yerine getirip yenilenmesi imkansız olan bir kötü adam yaratacaktır. Ancak bu kötü adam ailenin başına çeşitli dertler açacaktır. 

Filmimiz genel Bollywood filmlerinin aksine bir bilim - kurgu filmi olarak değerli ancak muazzam bir film olduğunu söyleyemeyeceğim. Kendini izlettiriyor. Shah Rukh Khan, Kareena Kapoor ve çok daha iyi yerlerde olabilecek olan Arjun Rampal filmi taşıyor ve başarılı kılıyor. Oyunculuklara dair pek bir lafım yok. Akılda kalacak kadar muhteşem performanslar göremedim açıkçası bu filmde.

Filmin ilk yarısında Prateek adlı çocuğumuz bir tık gıcık. Babasının değerini anlamıyor bir türlü. Film bu açıdan da değerli bir mesaja sahip, babanın daha doğrusu ailenin kıymetini bilmek. Ancak çocuk o yaşına rağmen gayet iyi oynamış. O gıcık, çok bilmiş çocuk havasını vermiş.

Filmimiz her ne kadar muazzam olmasa da çok güzel şarkılara sahip. Benim çok beğendiğim iki adet şarkı var bu filmde. Normalde hep tek şarkı önermeye dikkat ederim ama bu sefer iki adet şarkı önereceğim size. Şimdiden iyi seyirler herkese :)





Yorumlar