Bhoothnath

Tanım: İçinizi ısıtacak sımsıcak bir dostluk filmi. Bhootnath beni sımsıcak duygularla buluşturan filmlerden birisi oldu. Sadece ilk izlediğim anda değil tekrar tekrar izlediğimde de Bhoothnath bunu başardı. Güzel bir dostluğun parçası olduğumu hissettirdi bana.

Filmin Konusu: Bir aile işleri gereği yeni bir şehre taşınır fakat kiralık ev bulamazlar. Sadece uzun zaman önce terk edilmiş bir yer vardır ve mecburen burayı kiralarlar. Ancak etrafta bu evde kötü bir ruhun yaşadığına dair söylentiler vardır. Evin küçük çocuğu bu söylentilerin gerçekliğine şahit olmaya başlar. 
Filmin Afişi

Konusundan da anlaşılabileceği üzere Bhoothnath klasikleşmiş büyük ev, hayalet ve o evdeki yeni aile döngüsündeki bir filmdir. Filmin omurgası bunun üzerine oturtulmuştur. Ancak benim yaklaşık 9 yıllık Bollywoodseverliğimde özel bir yeri vardır. Çünkü film bu klasik ve hatta klişe olmuş konuyu korku düzleminden arkadaşlık düzlemine oturtmayı muazzam şekilde başarıyor. 

Yaşlı başlı hayalet ve afacan çocuk dostluğu yukarıda bahsettiğim hayalet ve büyük ev denklemini yerle bir edip kendisini merkeze koyuyor. O dostluk merkezdeyken film akıp gidiyor.

Filmin şarkıları ise akıcılığı katlıyor. Hiçbir şarkıyı geçmek ya da sardırmak istemiyorsunuz çünkü direkt olay örgüsünün içinde şarkı kendine yer buluyor. Filmden ayrı bir klip gibi değil filmin doğal bir parçası olduğunu hissettiriyor. Filmden en sevdiğim şarkıyı aşağıya ekliyorum. Keyifli dinlemeler :)


Film esasında sonlara doğru -2000'li yıllardaki diğer Hint filmleri gibi- yurt dışına nitelikli göç konusuna değiniyor. Bu göçlerin aileler üzerindeki etkisini de irdeliyor. Göçler sadece Hindistan'dan mühendis ya da doktor kopartmıyor, ailelerin evlatlarını da kopartıyor. Bu etkisini görmek açısından filmi izlemek önemli.

Bu sıcacık dostluk filminin belli başlı eksikleri var tabii. Filmin akıcılığı bazı yerlerde zorlanmış. Çocuğun okul sahneleri filmi biraz boğmuş ana eksenden çıkartmış ancak ahım şahım bir hata olarak gözüme çarpmadı bu.

Diğer eleştirilerim ise sürprizbozan olacağı için onları yazamıyorum :) Ancak toplam olarak baktığımızda film gayet sıcak gayet güzel bir film. Şimdiden keyifli seyirler :) 

Yorumlar