Kal Ho Naa Ho

 Uyarı: Bu bir sihirli değnek filmidir!


Kültleşmiş bir Hint filmi olan Kal Ho Naa Ho esasında dünya sinemasında sıkça işlenen bir konu çerçevesinde şekilleniyor.

Filmin Konusu: Sosyal hayatı pek olmayan Naina, oldukça ciddi bir kızdır. Fazla arkadaşı yoktur ve erkeklere hiç güvenmez. Babası yıllar önce intihar eden ve bunun acısını hala yaşayan Naina, evde sürekli tartıştığı annesi ve babaannesi ile yaşar. Kendi halinde bir yaşantısı olan Naina’nın hayatı, mahallelerine taşınan Aman ile değişir. Aman kısa sürede genç kadına aşık olur. Naina da Aman sayesinde yeni bir hayata başlamıştır. Fakat Aman’ın Naina’dan sakladığı sır birbirini seven bu iki insanın evlenmesine engel olur. (Kaynak: beyazperde.com) 
Filmin Afişi

Şimdi efendim, Shah Rukh Khan, Preity Zinta ve Saif Ali Khan'ın olduğu bir filmde ben oyunculuk adına şöyleydi ya da böyleydi demeyeyim. Zaten bu üç kişi de Bollywood'da rüştünü ispatlamış isimler. Rollerinin haklarını da vermişler. Karakterler üstlerine cuk diye oturmuş. Yalnızca Preity Zinta'nın oynadığı karakter gıcık. O da Zinta ablamızdan kaynaklanmıyor elbet :) Hatta ne denli iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

Film esasında hayatlarında sevgiyi ve birbirlerine olan bağlılığı yitirmiş insanların hayatına bir "melek" girmesi etrafında şekilleniyor. Bu melek insanlara birbirini sevmeyi ve birbirleri için çalışmayı salık veriyor. Tabiri caizse bunu yaptırıyor. Hayatlarının merkezine "hemencecik" yerleşiveriyor.

Bu güzel filme en büyük eleştirim "meleklik" konusundadır. Bazı insanların hayatlarımızda doğrudan ya da dolaylı güzel etkileri olabilir ancak filmde bu biraz aşırıya kaçmış gibi duruyor. Shah Rukh Khan'ın hayat verdiği Aman karakteri yeryüzüne inmiş ve insanları iyiliklerle donatmaya ant içmiş bir melek gibi işlenmiş. Bu melekliğin uhrevi bir yönü olarak da herkesin (Preity Zinta'nın oynadığı karakter hariç) Aman'ın dediklerini harfiyen uygulaması olmuş. Yani filmde Allah'ın bir kulu da "Hop, hemşehrim!" dememiş. Karakterimiz böylesine kökleşmiş bilinçleri olan karakterlerle biraz daha çatışsaydı çok daha vurucu olabilirdi. Naina'nın (Preity Zinta) gıcıklıkları dışında Aman'ın karşısında duran pek bir engel yok.

Filmden Bir Sahne

Ancak filmdeki bu melekliğin başını çektiği dayanışma vurgusu içinizi ısıtacak cinsten. Filmdeki karakterler her işin üstesinden beraber geliyor. Bu da sevdiğim Hint filmlerinin bence en güzel vurgularından bir tanesidir. 

2000'lerin başı Hint filmlerinin genel özelliği gibi bu film de 3 saat üstü. Ancak 3 saatin üzerindeki bu film kendini izlettiriyor ve koca 3 saat hızlıca geçiyor. Yani işin kısası film akıcı.

Şarkıları bakımından ise bu film tamamen bir görsel şölen, her şarkısı bir klip güzelliğinde. Normalde her film için bir şarkı belirlerim ancak bu filmin en güzel iki şarkısını seçiyorum. Zaten bu görsel şölenler filmin 3 saat olduğunu unutturuyor. Keyifli vakit geçireceğiniz sıcacık bir filmdir, Kal Ho Naa Ho. Şimdiden iyi seyirler dilerim.




Yorumlar