Rab Ne Bana Di Jodi

Tanım: İnsan kocasını nasıl tanımaz yahu? diye sorduran bir aşk filmi.

Filmin Konusu: İlk görüşte aşk. Surinder (Shahrukh Khan) eski öğretmeninin kızını gördüğünde kendini ona iyice kaptırır. Âşık olduğu kız Taani (Anuska Sharma) daha genç, hayat dolu ve aynı zamanda nişanlıdır. Taani'nin Babası ölüm döşeğinde Surinder'den kızı Taaniyi himayesi altına almasını ve evlenmesini ister, çünkü Taani'nin nişanlısı ve beraberindekiler yolda kaza geçirip vefat ederler. Çok utangaç ve aynı zamanda bekar olan Surinder, Taani ile evlenir, fakat Taani babasının ve nişanlısının vefatından dolayı eski mutluluğunu ve her şeye olan inancını kaybeder. Surinder hiçbir şekilde Taani'nin eski mutluluğunu geri getiremez. Araları bir karı-koca gibi değil, aksine iki yabancı gibidir. Fakat Surinder, yani kocası onu deli gibi sevmektedir. Surinder, Taani yeni açılmış olan dans kursuna yazıldığı zaman, kendisine yeni bir imaj ve kimlik vermeye karar verir. Birdenbire "Raj"a dönüşmeye başlar. Dostu Bobby'nin (Vinay Pathak) yardımıyla basit ve utangaç bir karakterden komik sevecen ve bir o kadar da yalaka birine dönüşür. Taani'yle dans partneri olurlar. "Raj" kendini Taaniye çok kısa zamanda sevdirir ve güldürür. Taani, Raj'ın aslında Kocası Surinder olduğunu anlamamaktadır ve ona aşık olur. Sonunda tek bir soru kalmıştır: Taani aslında kimi seviyor? İçten, komik ve samimi olan Raj'ı mı yoksa basit ve monoton olan kocası Surinder'i mi? (Kaynak: Vikipedi) 

Filmin Afişi
Film kaderin cilvesi neticesinde bir araya gelen iki insanın palazlanan aşkını anlatıyor. Yukarıda da yazıldığı gibi Surinder eşini dans okuluna gönderirken kendi de kılık değiştirip dans okuluna gidip eşi Taani'yi söz gelimi etkilemeye çalışıyor. Ancak Surinder'i günde sadece iki kez gören komşusunun bile "Bu ne hal yahu?" diyebileceği kadar başarısız olan kılık değiştirmenin sonucunda eş Taani kocasını son ana kadar tanımamakta inat ediyor. Belki sizler de benim gibi bu filmin hayal dünyasına girmekte zorlanan birisiyseniz bunu anlamakta zorlanabilirsiniz. 

Bu tezatlık dışında iğreti duran ise ikinci SRK olan Raj. Son derece zevzek bir o kadar da yılışık olan Raj yaptığı kurlarla kendisine "Ulan adam mısın sen he?" dedirtiyor. Yani en azından bana dedirtti. Bu da aslında filmin kötü olmasından değil SRK'nin rolünü acayip iyi oynamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Gerçi belki de özellikle son dönemde sosyal medya eliyle Raj tipi "imrenilecek adam" yaratıldığı için bana uzak gelmiş olabilir. 

Film bir dans filmi olması hasebiyle görsel bir şölen sunuyor. Renkler güzel bir cümbüş yaratmış ama bu filmi hatırlayınca zihnimde sarı renk canlanıyor. Tek renk çok baskın olmasa da sarı ile özdeşleşen çok şirin sahneler var.

Film tam bir müzikal. Kötü olan tek şarkısı yok. Bir usül olarak buraya en sevdiğim şarkıyı bırakacağım. İyi dinlemeler :)


Her ne kadar ana gövdeyi oluşturan olayı gerçeklikten kopuk bulsam da filmi görsellik ve SRK ile Anushka Sharma uyumu bakımından çok beğendim. Sizler de bu tatlı uyum ve bu güzel aşk için izleyebilirsiniz. İyi seyirler :)

Yorumlar